Jahňacia roláda

Jahňacia roláda
Prísady
  • 20 g čerstvá mäta
  • 0.8 kg jahňací krk
  • 0.8 kg jahňací krk
  • 50 g cesnaku
  • 1 čl soli
  • 1 čl mleté čierne korenie
  • 150 g krémový kozí syr
  • 50 g píniové oriešky
  • 400 g jablká
  • 50 g hladkej múky
Postup

Jahňací krk odblaníme a takto očistený ho nakrojíme tak, aby sme si vytvorili rovnomerne tenký plát mäsa, ktorý sa nám bude ľahko naklepávať. Mäso zľahka rozklepeme, osolíme a okoreníme.

Ošúpaný cesnak nadrobno nasekáme a zmiešame s kozím syrom. Touto zmesou potrieme mäso, posypeme na hrubom strúhadle nastrúhanými jablkami, píniovými orieškami a nakoniec posypeme nadrobno nasekanou čerstvou mätou. Takto pripravené mäso balíme do rolády,

Zrolovanú roládu zabalíme do alobalu, dáme do pekáča, podlejeme trocha vodou a pozvoľna pečieme 40-50 min. pri teplote 170-180 °C.

Upečené mäso vyberieme z pekáča a z výpeku urobíme šťavu na podlievanie rolády. Prilejeme trochu vody a necháme prejsť varom. Pre chuť i potechu oka si opečieme na masle koliesko jablka na panvici, zalejeme ho kalvadosom a na tanieri jablko ozdobíme vetv

Ako omáčka sa hodí výpek z jahňacej rolády, mätový jogurt alebo omáčka z čiernych ríbezlí ochutená portským vínom.