- 20 g čerstvá mäta
- 0.8 kg jahňací krk
- 0.8 kg jahňací krk
- 50 g cesnaku
- 1 čl soli
- 1 čl mleté čierne korenie
- 150 g krémový kozí syr
- 50 g píniové oriešky
- 400 g jablká
- 50 g hladkej múky
Jahňací krk odblaníme a takto očistený ho nakrojíme tak, aby sme si vytvorili rovnomerne tenký plát mäsa, ktorý sa nám bude ľahko naklepávať. Mäso zľahka rozklepeme, osolíme a okoreníme.
Ošúpaný cesnak nadrobno nasekáme a zmiešame s kozím syrom. Touto zmesou potrieme mäso, posypeme na hrubom strúhadle nastrúhanými jablkami, píniovými orieškami a nakoniec posypeme nadrobno nasekanou čerstvou mätou. Takto pripravené mäso balíme do rolády,
Zrolovanú roládu zabalíme do alobalu, dáme do pekáča, podlejeme trocha vodou a pozvoľna pečieme 40-50 min. pri teplote 170-180 °C.
Upečené mäso vyberieme z pekáča a z výpeku urobíme šťavu na podlievanie rolády. Prilejeme trochu vody a necháme prejsť varom. Pre chuť i potechu oka si opečieme na masle koliesko jablka na panvici, zalejeme ho kalvadosom a na tanieri jablko ozdobíme vetv
Ako omáčka sa hodí výpek z jahňacej rolády, mätový jogurt alebo omáčka z čiernych ríbezlí ochutená portským vínom.