Prísady
- 0.5 kg jahňacieho chrbta bez kosti,
- 0.5 kg jahňacieho chrbta bez kosti
- steakové korenie
- bylinky na steak
- špenátové listy (čerstvé alebo rozmrazené)
- 1 strúčik cesnaku
- čierne korenie
- soľ
- bylinkové maslo
- zeleninu na ozdobenie
Postup
Jahňací chrbát narežeme na plátky, stlačíme a opečieme neosolený z oboch strán do požadovanej farby. Osolíme, okoreníme steakovým korením a bylinkami na steaky.
Čerstvé alebo rozmrazené špenátové listy stlačíme, cesnak prelisujeme alebo nadrobno nakrájame.
Na panvici s trochou oleja orestujeme cesnak, pridáme špenátové listy, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dusíme, kým sa všetka šťava zo špenátu nevyparí.
Podávame s opekanými zemiakmi.