Prísady
- 1 kg jahňacieho mäsa zo stehna
- 1 kg jahňacieho mäsa z pleca
- 1 kg jahňacieho mäsa zo stehna
- 1 kg jahňacieho mäsa z pleca
- 3 cibule
- 3 PL oleja
- 1 PL octu
- mleté čierne korenie
- soľ
- zelená petržlenová vňať
- na hrot noža mäty piepornej
- 200 g slaniny
- 2 PL roztopeného masla
Postup
Mäso pokrájame na malé, tenké rezne a naložíme na niekoľko hodín do zmesi oleja, octu, mletého čierneho korenia, soli, posekanej zelenej petržlenovej vňate, mäty piepornej a cibule.
Rezne pred prípravou necháme trocha odkvapkať, potom ich napicháme na ihlu alebo drievko striedavo s plátkami slaniny a kolieskami cibule, všetko potrieme roztopeným maslom a na otvorenom ohni alebo rošte rýchlo opečieme zo všetkých strán.
Podávame s ryžou uvarenou v polievke z baranieho mäsa alebo s chlebom a horčicou.