Jahňací šašlík

Jahňací šašlík
Prísady
  • 1 kg jahňacieho mäsa zo stehna
  • 1 kg jahňacieho mäsa z pleca
  • 1 kg jahňacieho mäsa zo stehna
  • 1 kg jahňacieho mäsa z pleca
  • 3 cibule
  • 3 PL oleja
  • 1 PL octu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • zelená petržlenová vňať
  • na hrot noža mäty piepornej
  • 200 g slaniny
  • 2 PL roztopeného masla
Postup

Mäso pokrájame na malé, tenké rezne a naložíme na niekoľko hodín do zmesi oleja, octu, mletého čierneho korenia, soli, posekanej zelenej petržlenovej vňate, mäty piepornej a cibule.

Rezne pred prípravou necháme trocha odkvapkať, potom ich napicháme na ihlu alebo drievko striedavo s plátkami slaniny a kolieskami cibule, všetko potrieme roztopeným maslom a na otvorenom ohni alebo rošte rýchlo opečieme zo všetkých strán.

Podávame s ryžou uvarenou v polievke z baranieho mäsa alebo s chlebom a horčicou.