Jahňací kotlík

Jahňací kotlík
Prísady
  • 800 g jahňacie mäso
  • 200 g artičoky
  • 800 ml kurací vývar
  • 400 ml suché biele víno
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 ks chilli paprička
  • 2 ks cibuľa
  • 2 ks bobkový list
  • 1 stonka čerstvý tymián
  • mletá škorica
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 2 ks paradajky
  • 2 čl rímsky kmín
  • citrónová kôra
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Postup

Jahňacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

Vo veľkom hrnci rozpálime olej a opražíme mäso, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, bobkový list, tymian, škoricu, rímsku rascu, mleté čierne korenie, nasekanú čili papričku a približne 5 minút za občasného miešania povaríme.

Dochutíme citrónovou kôrou, paradajkovým pretlakom, nadrobno nakrájanou paradajkou, vínom a dusíme na miernom ohni.

Potom prilejeme vývar, artičoky a zmes privedieme k varu. Celý hrniec odstavíme z ohňa, preložíme do rúry, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 160°C približne 2 hodiny.

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.