Prísady
- 800 g jahňacie mäso
- 200 g artičoky
- 800 ml kurací vývar
- 400 ml suché biele víno
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 ks chilli paprička
- 2 ks cibuľa
- 2 ks bobkový list
- 1 stonka čerstvý tymián
- mletá škorica
- 2 PL paradajkový pretlak
- 2 ks paradajky
- 2 čl rímsky kmín
- citrónová kôra
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
Vo veľkom hrnci rozpálime olej a opražíme mäso, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, bobkový list, tymian, škoricu, rímsku rascu, mleté čierne korenie, nasekanú čili papričku a približne 5 minút za občasného miešania povaríme.
Dochutíme citrónovou kôrou, paradajkovým pretlakom, nadrobno nakrájanou paradajkou, vínom a dusíme na miernom ohni.
Potom prilejeme vývar, artičoky a zmes privedieme k varu. Celý hrniec odstavíme z ohňa, preložíme do rúry, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 160°C približne 2 hodiny.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.