Prísady
- 1 kg jahňací chrbát s kosťou
- 1 kg jahňací chrbát s kosťou
- 3 krajce hriankového chleba
- 600 g cukín
- 250 g malých paradajok
- 9 PL miešaných posekaných byliniek
- 80 g strúhaného syra gouda,
- olivový olej
- 2 PL horčice
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Rúru zohrejeme na 200° C. Chlieb rozdrobíme a zomelieme. Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 min. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.
Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime na 250° C a pečieme asi 5 min. Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 min.
Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme na horúcom oleji.
Po 8 až 10 min. mäso vyberieme a potrieme horčicou. Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme k cukine a paradajkám. Vložíme do rúry a pri 190° C pečieme asi 5 min.
Podávame s opečenými zemiakmi.