Prísady
- 0.5 kg baranieho pleca
- 1 cibuľa
- 30 g masti
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 bobkový list
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g hlávkovej kapusty
- 1 mrkva
- 300 g zemiakov
- 2 póry
Postup
Odblanené mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme.
K opraženému mäsu pridáme bobkový list a rozotretý cesnak, zalejeme vodou a varíme 50-60 min.
Potom pridáme hlávkovú kapustu bez hlúbovitých častí pokrájanú na rezance, očistenú a pokrájanú mrkvu a olúpané a pokrájané zemiaky. Neskôr pridáme póry pokrájané na kolieska a všetko spolu uvaríme do mäkka.