Prísady
- 2 bobkové listy
- 6 zrniečok celého čierneho korenia
- 4 PL olivového oleja
- 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate alebo rozmarínu
- 4 plátky slaninky
- 100 g sladkej smotany
- 0.25 kg morčacie krídla
- 250 kg mrkvy
- 250 g zemiakov
- 200 g petržlenu
Postup
Všetko (okrem smotany, oleja a slaninky) dáme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Necháme variť cca 1 hodinu, pokiaľ sa všetko neuvarí.
Keď je polievka uvarená, vyberieme mäso a zvyšky, nakrájame ich na menšie. Ak nemáme radi drobky, nevrátime ich do polievky.
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby nám ostalo zopár celých kúskov zeleniny.
V menšej panvici zohrejeme trošku oleja a opražíme slaninku a trošku rozmarínu.
Osolíme a okoreníme. Primiešame smotanu a opraženú slaninku s rozmarínom a zohrejeme. Podávame s chlebíkom alebo opečenými chlebovými krutónmi.