Hovädzie steaky so šunkou a hubami

Hovädzie steaky so šunkou a hubami
Prísady
  • biele korenie
  • 500 g brokolice
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 sardelové rezy
  • 1 kg hovädzích steakov
  • 1 kg hovädzích steakov
  • 300 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
  • 100 g surovej šunky
  • 0.5 feferónky
  • 20 g píniových jadier
  • čierne korenie
  • 5 PL citrónovej šťavy
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 6 PL olivového oleja
  • soľ
Postup

Hovädzie steaky naklepeme, mäso okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať.

Na panvici zohrejeme 3 PL oleja a krátko na ňom opečieme hríby a šunku. Vmiešame 2 PL citrónovej šťavy a petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Všetko spolu podusíme 2 minúty.

Hubovú zmes dáme do ohňovzdornej formy, navrch rozložíme marinované steaky. Dáme do rúry a dusíme 10 min.

Mäso obrátime, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Dáme dusiť na ďalších 10 minút.

Brokolicu rozoberieme na ružičky a vo vriacej vode varíme asi 8 minút. Scedíme. Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Z feferónky odstránime zrnká, umyjeme ju a pokrájame nadrobno. Sardely pokrájame na drobno. Píniové jadrá nasucho opražíme.

Na zohriatom zvyšnom oleji, opražíme cesnak, feferónku a sardely, pridáme brokolicu, okoreníme a za stáleho miešania zohrejeme.

Podávame so zemiakovými kroketami alebo americkými zemiakmi.