- biele korenie
- 500 g brokolice
- 1 strúčik cesnaku
- 2 sardelové rezy
- 1 kg hovädzích steakov
- 1 kg hovädzích steakov
- 300 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
- 100 g surovej šunky
- 0.5 feferónky
- 20 g píniových jadier
- čierne korenie
- 5 PL citrónovej šťavy
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 6 PL olivového oleja
- soľ
Hovädzie steaky naklepeme, mäso okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať.
Na panvici zohrejeme 3 PL oleja a krátko na ňom opečieme hríby a šunku. Vmiešame 2 PL citrónovej šťavy a petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Všetko spolu podusíme 2 minúty.
Hubovú zmes dáme do ohňovzdornej formy, navrch rozložíme marinované steaky. Dáme do rúry a dusíme 10 min.
Mäso obrátime, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Dáme dusiť na ďalších 10 minút.
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vo vriacej vode varíme asi 8 minút. Scedíme. Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Z feferónky odstránime zrnká, umyjeme ju a pokrájame nadrobno. Sardely pokrájame na drobno. Píniové jadrá nasucho opražíme.
Na zohriatom zvyšnom oleji, opražíme cesnak, feferónku a sardely, pridáme brokolicu, okoreníme a za stáleho miešania zohrejeme.
Podávame so zemiakovými kroketami alebo americkými zemiakmi.