Hovädzie srdce na smotane

Hovädzie srdce na smotane
Prísady
  • mletá sladká červená paprika
  • 0.6 kg hovädzieho srdca
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 40 g rastlinného oleja
  • 20 g hladká múka na zahustenie
  • 2.5 dl sladkej smotany
  • soľ
  • 2.5 dl mlieka alebo jogurtu
  • 60 g cibule
Postup

Na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku. Pridajte na menšie kocky pokrájané srdce, zalejte vodou, osoľte a prikryté duste.

Keď sa voda vyvarí, podlejte ho ešte trochou vývaru, kým srdce nezmäkne.

Nakoniec pridajte kyslú smotanu a mlieko alebo jogurt, rozhabarkované s hladkou múkou.

Podávajte s ryžou.