Hovädzie soté

Hovädzie soté
Prísady
  • 0.3 kg pravej sviečkovice
  • 0.3 kg falošnej sviečkovice
  • soľ
  • sladkej sójovej omáčky
  • škrobová múčka
  • 3 PL oleja
  • 1 pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 2 paradajky
  • 50 g arašidy
  • 10 čiernych olív
Postup

Mäso pokrájame na rezančeky, dáme ho do misky, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme škrobovú múčku, premiešame a necháme odležať 5 hodín na chladnom mieste.

Na rozohriatom oleji mäso prudko opečieme, pridáme pokrájaný pór, pretlačený cesnak, na pásiky pokrájanú papriku a ďalej opekáme.

Nakoniec pridáme pokrájané paradajky, arašidy a olivy a ešte krátko opražíme.

Podávame so zeleninovou ryžou.