- mletá sladká červená paprika
- 2 kg hovädzieho stehna
- 3 väčšie cibule
- 1 väčšiu mrkvu
- 1 väčší petržlen
- 3 zavárané uhorky
- 2/3 dl uhorkovej šťavy
- 3 dl červeného vína
- 20 dg plesňového syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- maslo
- hladkú múku
- vegetu
- polievkové korenie
- guľášovú zmes
- hovädzí bujón
Mäso nakrájame na hrubšie plátky (tak aby sa nám dali vytvoriť kapsičky). Do takto pripravenej kapsičky vložíme plesňový syr, uzatvoríme ihlicou alebo niťou, mierne poklepeme, okoreníme a osolíme (ak budeme mäso variť v tlakovom hrnci, nemusíme sa báť že sa syr roztečie).
Kapsičky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Vo výpeku (prebytočné množstvo odlejeme) opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zavarené uhorky, chvíľku restujeme.
Na orestovanú masu pridáme vegetu, polievkové korenie, gulášové korenie, červenú papriku a podlejeme uhorkovou šťavou a červeným vínom. Necháme cca 10 minút prejsť varom, aby sa spojili chute. Vložíme opečené mäso a podlejeme vývarom (bujón).
Keď je mäso podusené do mäkka, vyberieme ho a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z masla a hladkej muky.
Podávame s knedľou.