Hovädzie na červenom víne

Hovädzie na červenom víne
Prísady
  • mletá sladká červená paprika
  • 2 kg hovädzieho stehna
  • 3 väčšie cibule
  • 1 väčšiu mrkvu
  • 1 väčší petržlen
  • 3 zavárané uhorky
  • 2/3 dl uhorkovej šťavy
  • 3 dl červeného vína
  • 20 dg plesňového syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo
  • hladkú múku
  • vegetu
  • polievkové korenie
  • guľášovú zmes
  • hovädzí bujón
Postup

Mäso nakrájame na hrubšie plátky (tak aby sa nám dali vytvoriť kapsičky). Do takto pripravenej kapsičky vložíme plesňový syr, uzatvoríme ihlicou alebo niťou, mierne poklepeme, okoreníme a osolíme (ak budeme mäso variť v tlakovom hrnci, nemusíme sa báť že sa syr roztečie).

Kapsičky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Vo výpeku (prebytočné množstvo odlejeme) opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zavarené uhorky, chvíľku restujeme.

Na orestovanú masu pridáme vegetu, polievkové korenie, gulášové korenie, červenú papriku a podlejeme uhorkovou šťavou a červeným vínom. Necháme cca 10 minút prejsť varom, aby sa spojili chute. Vložíme opečené mäso a podlejeme vývarom (bujón).

Keď je mäso podusené do mäkka, vyberieme ho a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z masla a hladkej muky.

Podávame s knedľou.