Hovädzie medailóniky

Hovädzie medailóniky
Prísady
  • 1 PL sladkej sójovej omáčky
  • 0.5 kg hovädzích plátkov zo sviečkovice
  • 1 menší pór
  • 4 plátky prerastenej oravskej slaniny
  • 2 PL masla
  • olej na opekanie
  • olivový olej na potretie
  • francúzsku horčicu
  • 10 kokteilových paradajok
  • 1 väčšiu mrkvu
  • 8 šalotiek
  • 2 menšie cukety
  • 150 ml mäsového vývaru
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 plechovku lúpaných paradajok
  • 1 čl kukuričného škrobu
  • mleté korenie štyroch farieb
  • soľ
Postup

Hovädzie mäso umyjeme a osušíme. Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme a položíme naň kúsok umytého póru. Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou. Opekáme na oleji z každej strany.

Medzitým na panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky, na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok a na plátky nakrájanú mrkvu.

Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať. Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla.

Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným v 50 ml studenej vody. Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame.

Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou.