- 1 PL sladkej sójovej omáčky
- 0.5 kg hovädzích plátkov zo sviečkovice
- 1 menší pór
- 4 plátky prerastenej oravskej slaniny
- 2 PL masla
- olej na opekanie
- olivový olej na potretie
- francúzsku horčicu
- 10 kokteilových paradajok
- 1 väčšiu mrkvu
- 8 šalotiek
- 2 menšie cukety
- 150 ml mäsového vývaru
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 plechovku lúpaných paradajok
- 1 čl kukuričného škrobu
- mleté korenie štyroch farieb
- soľ
Hovädzie mäso umyjeme a osušíme. Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme a položíme naň kúsok umytého póru. Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou. Opekáme na oleji z každej strany.
Medzitým na panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky, na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok a na plátky nakrájanú mrkvu.
Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať. Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla.
Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným v 50 ml studenej vody. Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame.
Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou.