Hovädzie mäso dusené na francúzsky spôsob

Hovädzie mäso dusené na francúzsky spôsob
Prísady
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 200 g rajčiakov
  • tymian
  • 1 bobkový list
  • muškátový oriešok
  • petržlenová vňať
  • 0.5 kg hovädzieho mäsa
  • 0.5 kg hovädzieho mäsa
  • 20 g údenej slaniny
  • 2 cibule
Postup

Slaninu pokrájame na kocky, opražíme na oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájané rajčiny, cesnak, postrúhaný oriešok, tymián, bobkový list, vňať a chvíľu dusíme.

Mäso pokrájame na kocky, okoreníme, osolíme a spolu s paradajkami udusíme do mäkka.

Podávame so širokými rezancami.