Hovädzie filé Stroganov

Hovädzie filé Stroganov
Prísady
  • 2 PL masla
  • 0.4 kg hovädzie filé
  • 0.4 kg hovädzie filé
  • 0.4 kg hovädzie filé
  • 60 g šunky
  • 6 malých sterilizovaných uhoriek
  • 2 cibule – šalotky
  • 2.5 dl hovädzieho vývaru
  • 200 g šampiňónov
  • 1 čl štiplavej papriky
  • 0.5 PL horčice
  • 1 dl kyslej smotany
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • 1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu
Postup

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky,šunku na malé kocky, nakladané uhorky na drobné rezance a očistenú šalotku nadrobno.

Na rozohriatom masle opečieme mäso z oboch strán a odložíme ho tak, aby zostalo teplé. Vo výpeku opražíme cibuľu, nakrátko aj šunku a uhorky a ešte spolu za občasného miešania popražíme.

Zalejeme hovädzím vývarom, povaríme, pridáme papriku, horčicu, smotanu a znovu miešame a povaríme.

Do hotovej omáčky vložíme mäso, ale necháme ho len prehriať, už nevaríme!