Prísady
- 2 PL masla
- 0.4 kg hovädzie filé
- 0.4 kg hovädzie filé
- 0.4 kg hovädzie filé
- 60 g šunky
- 6 malých sterilizovaných uhoriek
- 2 cibule – šalotky
- 2.5 dl hovädzieho vývaru
- 200 g šampiňónov
- 1 čl štiplavej papriky
- 0.5 PL horčice
- 1 dl kyslej smotany
- soľ
- mleté biele korenie
- 1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu
Postup
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky,šunku na malé kocky, nakladané uhorky na drobné rezance a očistenú šalotku nadrobno.
Na rozohriatom masle opečieme mäso z oboch strán a odložíme ho tak, aby zostalo teplé. Vo výpeku opražíme cibuľu, nakrátko aj šunku a uhorky a ešte spolu za občasného miešania popražíme.
Zalejeme hovädzím vývarom, povaríme, pridáme papriku, horčicu, smotanu a znovu miešame a povaríme.
Do hotovej omáčky vložíme mäso, ale necháme ho len prehriať, už nevaríme!