Prísady
- sladkokyslá uhorka
- sladký kečup
- worchester
- 20 g múky
- 25 g horčice
- mleté čierne korenie
- soľ
- 0.6 kg hovädzej pečene
- 80 g tuku
- 80 g cibule
- 1 jablko
Postup
Pečeň z ktorej odstránime hrubšie blany, nakrájame na rezne a mierne ich naklepeme. Potrieme horčicou, okoreníme, pomúčime a na horúcom tuku z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier.
Do tuku pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺčko nakrájame na rezance a uhorku. Prikryté chvíľu podusíme, pridáme kečup, worchester a trochu vody.
Do šťavy vložíme opečenú pečeň a krátko povaríme. Pred podávaním podľa chuti posolíme.