Hovädzia pečeň s jablkom

Hovädzia pečeň s jablkom
Prísady
  • sladkokyslá uhorka
  • sladký kečup
  • worchester
  • 20 g múky
  • 25 g horčice
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 0.6 kg hovädzej pečene
  • 80 g tuku
  • 80 g cibule
  • 1 jablko
Postup

Pečeň z ktorej odstránime hrubšie blany, nakrájame na rezne a mierne ich naklepeme. Potrieme horčicou, okoreníme, pomúčime a na horúcom tuku z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier.

Do tuku pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺčko nakrájame na rezance a uhorku. Prikryté chvíľu podusíme, pridáme kečup, worchester a trochu vody.

Do šťavy vložíme opečenú pečeň a krátko povaríme. Pred podávaním podľa chuti posolíme.