Prísady
- 100 g koreňovej zeleniny
- 0.5 rožka
- žĺtok
- cesnak
- petržlenová vňať
- majoránka
- mleté čierne korenie
- soľ
- 0.3 kg hovädzieho rebra
- 1 ks kuracích pŕs
- 0.1 kg bravčovej pečene
- 60 g domácich širokých rezancov
Postup
Hovädzie rebro dajte variť do osolenej vody. Keď je mäso polomäkké pridajte prsia a očistenú zeleninu. Všetko uvarte do mäkka. Vývar preceďte a opäť priveďte do varu.
Pečeň zomeľte do misky, pridajte žĺtok, na jemné kocky nakrájaný rožok,prelisovaný cesnak, majoránku, korenie a dobre premiešajte. Zo zmesi pomocou lyžice urobte halušky, ktoré vyvarte priamo vo vývare.
Do jednotlivých porcií polievky vkladaj nakrájané hovädzie a kuracie mäso, vopred uvarené rezance, pečeňové halušky, zeleninu a petržlenovú vňať.