Hovädzí jazyk ako sviečková

Hovädzí jazyk ako sviečková
Prísady
  • 600 g zemiakov
  • 40 g cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • rasca drvená
  • 100 g hladkej múky
  • 50 g horčice
  • 200 g olej
  • 0.6 kg hovädzí jazyk
  • 0.5 kg zelenina koreňová
  • 100 g cibuľa
  • bobkový list
  • 1 čerstvé vajce
  • 100 g maslo
  • 100 g citrón
  • 100 g údenej slaniny
  • 600 g sladkej smotany
  • voda
Postup

Do hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, slaninku a nastrúhanú zeleninu a chvíľku popražíme.

Zalejeme vodou, pridáme jazyk, koreniny, soľ a varíme zhruba 2,5 hodiny.

Jazyk vyberieme, do šťavy pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme, precedíme a dochutíme soľou, citrónom a horčicou.

Placky spravíme z nastrúhaných zemiakov do ktorých pridáme cesnak, majorán, drvenú rascu, soľ, vajce a múku.

Vyprážame malé placky.

TIP: Uvarený jazyk necháme len mierne vychladnúť a ošúpeme ho. Ak by vychladol úplne, bude sa len ťažko šúpať.