- 20 g čerstvý tymián
- 700 g mleté hovädzie mäso
- 6 ml worcestrová omáčka
- 15 g francúzska horčica
- morská soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- 6 ks žemle na hamburger
- 100 g rukola, prípadne hlávkový šalát
- 1 ks cibuľa nakrájaná na plátky
- dip, kečup alebo majonéza
Mäso z pliecka ochutíme hrubozrnnou francúzskou horčicou, soľou, zeleným korením a worcestrovou omáčkou.
Zmes dobre premiešame, vytvarujeme z nej 6 bochníčkov, zakryjeme mikroténovou fóliou a odložíme odstáť na pol hodinu do chladničky.
Na rozpálenom grile opečieme jednotlivé bochníčky cca 4-5 minút z každej strany.
Žemle rozkrojíme na polovice a zľahka opečieme na grile približne 1 minútu..
"Na spodnú časť žemle položíme list šalátu, naň hamburger, cibuľu ,plátok paradajky a opečený plátok slaniny. Polejeme dressingom, priklopíme a ešte horúce podávame."
Dip na hamburger: Zmiešame malý kelímok (200 g) kyslej smotany s 1 PL majonézy, pridáme 1 mocca lyžičku dijonskej horčice, 2 strúčiky cesnaku, trošku nasekanej vňate z jarnej cibuľky alebo petržlenovú vňať, posolíme a dobre premiešame."