Hovädzí hamburger

Hovädzí hamburger
Prísady
  • 20 g čerstvý tymián
  • 700 g mleté hovädzie mäso
  • 6 ml worcestrová omáčka
  • 15 g francúzska horčica
  • morská soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 6 ks žemle na hamburger
  • 100 g rukola, prípadne hlávkový šalát
  • 1 ks cibuľa nakrájaná na plátky
  • dip, kečup alebo majonéza
Postup

Mäso z pliecka ochutíme hrubozrnnou francúzskou horčicou, soľou, zeleným korením a worcestrovou omáčkou.

Zmes dobre premiešame, vytvarujeme z nej 6 bochníčkov, zakryjeme mikroténovou fóliou a odložíme odstáť na pol hodinu do chladničky.

Na rozpálenom grile opečieme jednotlivé bochníčky cca 4-5 minút z každej strany.

Žemle rozkrojíme na polovice a zľahka opečieme na grile približne 1 minútu..

"Na spodnú časť žemle položíme list šalátu, naň hamburger, cibuľu ,plátok paradajky a opečený plátok slaniny. Polejeme dressingom, priklopíme a ešte horúce podávame."

Dip na hamburger: Zmiešame malý kelímok (200 g) kyslej smotany s 1 PL majonézy, pridáme 1 mocca lyžičku dijonskej horčice, 2 strúčiky cesnaku, trošku nasekanej vňate z jarnej cibuľky alebo petržlenovú vňať, posolíme a dobre premiešame."