Prísady
- 2 kg mäsa z diviaka
- 1 dl oleja
- 1 kg cibule
- 50 g slaniny
- 5 strúčikov cesnaku
- 250 g mrkvy
- 150 g zeleru
- zelerový list
- 150 g petržlenu
- 1 PL mletej štipľavej červenej papriky
- soľ
- 2 páry domácej klobásy
- 2 dl bieleho vína
- bobkový list
- 3 PL rajčinového pretlaku
- 1 dl kyslej smotany
- 2 PL Podravky
Postup
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme ho na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a prikryjeme.
Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu cesnak, zeler, petržlen, údenú slaninu, pokrájaný zelerový list a všetko varíme za občasného podlievania vodou do zmäknutia.
K zmäknutej zelenine pridáme mäso, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, štipľavú papriku a Podravku.
Na záver pridáme rajčinový pretlak, kyslú smotanu a víno.
Ako prílohu podávame kašu z kukuričnej múky, žemľové knedle alebo varené zemiaky.