- 350 g cibule
- 0.8 kg hovädzieho mäsa (močing,krk,plece)
- olej
- 100 g sterilizovaného leča
- cesnak
- rasca
- majoránka
- petržlenová vňať
- zemiaky
- paradajkové pyré
- kyslá smotana
- mletá sladká červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mletú papriku a mäso nakrájané na kocky.
Mäso orestujte a pod pokrievkou poduste vo vlastnej šťave. Potom pridajte sterilizované lečo, rascu, soľ, majorán, petržlenovú vňať a paradajkové pyré. Mäso orestujte a pod pokrievkou poduste vo vlastnej šťave.
Potom pridajte sterilizované lečo, rascu, soľ, majoránku, petržlenovú vňať a paradajkové pyré. Premiešajte, podlejte trochou vody a uvarte domäkka.
Hotový guláš podľa chuti osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Podávajte s pečivom a so smotanou.
Premiešajte, podlejte trochou vody a uvarte domäkka. Hotový guláš podľa chuti osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Podávajte s pečivom a so smotanou.
TIP: Guláš pred dovarením okoreňte prelisovaným cesnakom a po odstavení nechajte pod pokrievkou spariť trošku majoránu.