Grilované steaky z lososa s brusnicovým maslom.

Grilované steaky z  lososa  s brusnicovým maslom.
Prísady
  • 1 kg lososa
  • 120 g masla
  • 1 čl ostrej horčice
  • 3 PL brusníc
Postup

Lososa aj s kožou umyjeme a osušíme. Potrieme olejom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z pomaranča a limetky.

Takto pripravenú rybu zabalíme do alobalu a necháme v chlade niekoľko hodín odstáť.

Mierne zmäknuté maslo premiešame s brusnicami, horčicou, soľou a pomarančovou kôrou. zo zmesi vyformujeme valček, ktorý zabalíme do alobalu a necháme v chlade stuhnúť.

Naloženého lososa ugrilujeme z oboch strán. Najprv grilujeme stranu s kožou, potom rybu otočíme a dopečieme.

Stuhnuté brusnicové maslo nakrájame na kolieska. Na horúceho grilovaného lososa kladieme kolieska brusnicového masla. Vrch ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Servírujeme so zemiakmi alebo s pečivom a zeleninovým šalátom.