Prísady
- 1 kg lososa
- 120 g masla
- 1 čl ostrej horčice
- 3 PL brusníc
Postup
Lososa aj s kožou umyjeme a osušíme. Potrieme olejom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z pomaranča a limetky.
Takto pripravenú rybu zabalíme do alobalu a necháme v chlade niekoľko hodín odstáť.
Mierne zmäknuté maslo premiešame s brusnicami, horčicou, soľou a pomarančovou kôrou. zo zmesi vyformujeme valček, ktorý zabalíme do alobalu a necháme v chlade stuhnúť.
Naloženého lososa ugrilujeme z oboch strán. Najprv grilujeme stranu s kožou, potom rybu otočíme a dopečieme.
Stuhnuté brusnicové maslo nakrájame na kolieska. Na horúceho grilovaného lososa kladieme kolieska brusnicového masla. Vrch ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Servírujeme so zemiakmi alebo s pečivom a zeleninovým šalátom.