Grilované kuracie krídla

Grilované kuracie krídla
Prísady
  • 8 PL červeného vína
  • 8 PL oleja
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pokrájaný citrón
  • 0.5 kg kuracie krídla
  • 1 citrón
  • 1 strúčik cesnaku
  • rozmarín
Postup

Z citróna vytlačíme šťavu. Cesnak ošúpeme a pretlačíme.

Rozmarín otrháme.

Zmiešame víno s olejom, cesnakom, citrónom, rozmarínom a bobkovým listom. Marinádou potrieme krídla a dáme ich na 1 deň do chladničky.

Mäso vyberieme z marinády a dáme grilovať. Počas grilovania potierame marinádou. Pečené krídla osolíme, okoreníme.

Podávame s chlebom a zeleninovým šalátom.