Prísady
- mix zelených šalátov / lollo biondo, lollo rosso, čakanka, ľadový šalát/
- 2 Pl olivový olej
- 2 Pl citrónová šťava
- 1 kl dijonská horčica
- 200 g hovädzie mäso zo stehna
- 1 ks mrkva
- čierne korenie
- morská soľ
Postup
Očistený šalát natrháme do misy, z mrkvy pomocou škrabky na zeleninu urobíme hobliny.
V druhej miske vymiešame do hustej konzistencie olivový olej, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
Menšie plátky hovädzieho mäsa osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán 4–5 minút. Necháme chvíľu odležať.
Šalát premiešame s dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním oleja, citrónovej šťavy, horčice, soli a korenia. Navrch položíme odležané plátky mäsa.
Môžeme pridať krutóny alebo nakrájanú opečenú bagetku.