Grilované hovädzie plátky na čerstvom zeleninovom šaláte

Grilované hovädzie plátky na čerstvom zeleninovom šaláte
Prísady
  • mix zelených šalátov / lollo biondo, lollo rosso, čakanka, ľadový šalát/
  • 2 Pl olivový olej
  • 2 Pl citrónová šťava
  • 1 kl dijonská horčica
  • 200 g hovädzie mäso zo stehna
  • 1 ks mrkva
  • čierne korenie
  • morská soľ
Postup

Očistený šalát natrháme do misy, z mrkvy pomocou škrabky na zeleninu urobíme hobliny.

V druhej miske vymiešame do hustej konzistencie olivový olej, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.

Menšie plátky hovädzieho mäsa osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán 4–5 minút. Necháme chvíľu odležať.

Šalát premiešame s dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním oleja, citrónovej šťavy, horčice, soli a korenia. Navrch položíme odležané plátky mäsa.

Môžeme pridať krutóny alebo nakrájanú opečenú bagetku.