Falošná sviečková v dubákovej omáčke

Falošná sviečková v dubákovej omáčke
Prísady
  • 800 g falošná hovädzia sviečková
  • 4-5 ks čerstvé dubáky /alebo mrazené/
  • 300 ml sladká smotana 30%
  • 3 PL najemno nasekaná petržlenová vňať
  • 1 PL maslo
  • 2/3 strúčiky cesnak
  • čierne korenie
  • soľ
Postup

Hovädziu falošnú sviečkovú utrieme dosucha, nakrájame naplátky, posolíme a okoreníme.

Na panvici si rozpálime olej a mäso sprudka osmažíme.Dolejeme troškou vody, prikryjeme a necháme podusiť.

Na druhej panvici orestujeme na masle petržlenovú vňať s pokrájanými dubáčikmi a prelisovaným cesnakom, posolíme, pokoreníme a pridáme na panvicu k osmaženému mäsu. Dolejeme troškou vody, prikryjeme a necháme podusiť.

Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu zmes dubákov, privedieme do varu a na záver vmiešame smotanu zahustenú troškou zemiakového škrobu.

Podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou.