Prísady
- 800 g falošná hovädzia sviečková
- 4-5 ks čerstvé dubáky /alebo mrazené/
- 300 ml sladká smotana 30%
- 3 PL najemno nasekaná petržlenová vňať
- 1 PL maslo
- 2/3 strúčiky cesnak
- čierne korenie
- soľ
Postup
Hovädziu falošnú sviečkovú utrieme dosucha, nakrájame naplátky, posolíme a okoreníme.
Na panvici si rozpálime olej a mäso sprudka osmažíme.Dolejeme troškou vody, prikryjeme a necháme podusiť.
Na druhej panvici orestujeme na masle petržlenovú vňať s pokrájanými dubáčikmi a prelisovaným cesnakom, posolíme, pokoreníme a pridáme na panvicu k osmaženému mäsu. Dolejeme troškou vody, prikryjeme a necháme podusiť.
Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu zmes dubákov, privedieme do varu a na záver vmiešame smotanu zahustenú troškou zemiakového škrobu.
Podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou.