Falošná sviečková s cesnakovou omáčkou a parmezánovou cuketou

Falošná sviečková s cesnakovou omáčkou a parmezánovou cuketou
Prísady
  • 1 kg falošná hovädzia sviečková
  • 50 g údená slanina
  • 400 g cuketa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotana 33%
  • 2/3 PL slnečnicový olej
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 3-4 čl olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • zmes čerstvých alebo sušených stredomorských byliniek
  • 1 čl zemiakového škrobu
Postup

Celý kus falošnej sviečkovej umyjeme, prešpikujeme slaninkou a zo všetkých strán opečieme na oleji.

Potom vložíme do tlakového hrnca, posolíme, okoreníme. Podlejeme vodou a pridáme dva celé strúčiky cesnaku. Necháme 30 - 40 minút dusiť.

Jednu väčšiu cuketu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska a opražíme z oboch strán na troške olivového oleja. Po opražení zľahka okoreníme zmesou stredomorských sušených byliniek a posypeme strúhaným parmezánom. Nie je treba ho zapekať, na horúcej cukete sa syr rozpustí.

Potom mäso vyberieme a do výpeku pridáme zvyšný cesnak a rozmixujeme, aby bola omáčka vláčne krémová.

Mäso servírujeme nakrájané na plátky spolu s kolieskami parmezánovej cukety. Podávame s opečenými zemiačikmi alebo zemiakovou kašou.