Prísady
- voda
- 30 g soli
- mleté čierne korenie
- majorán
- vývar z vnútorností, hlavy a kože
- 1 kg bravčovej hlavy
- 0.3 kg bravčový jazyk
- 0.5 kg bravčové srdce
- 0.2 kg bravčové kože
- 0.5 kg bravčový žalúdok
Postup
Umyté mäso uvaríme v osolenej vode. Vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí nakrájame na väčšie kocky, dáme do misy. Pridáme čierne korenie, rozotretý cesnak, majorán. Posolíme, zalejeme trochou vývaru a dobre premiešame.
Zmesou naplníme čistý, dobre umytý žalúdok. Otvor zaviažeme špagátom, alebo pospájame drevenými špajľami. Žalúdok nesmieme priveľmi naplniť, lebo by tlačenka mohla pri varení prasknúť.
Varíme v čistej vode asi hodinu. Uvarenú tlačenku vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a necháme vychladnúť
Podávame s korením, nakrájanou cibuľou, pokvapkanú octom, alebo citrónovou šťavou.