Prísady
- 1 kg mäsa z diviaka
- 60 g oleja
- 100 g koreňovej zeleniny
- 50 g cibule
- 30 g hladkej múky
- 10 g cukru
- 2 dl kyslej smotany
- 1 dl červeného vína
- soľ
- bobkový list
- celé čierne korenie
- borievky
- voda
- citrónová šťava alebo ocot
Postup
Mäso z diviaka dáme na 4-5 dní do moridla.
Potom ho vyberieme, čistou utierkou osušíme a opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme pokrájanú cibuľu a zeleninu z moridla, bobkový list, čierne korenie a tlčené borievky, posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a povaríme.
Nakoniec pridáme cukor, víno, citrónovú šťavu alebo ocot. Hotovú šťavu pretrieme cez sito a nalejeme na pokrájané mäso. Podávame s knedľami alebo s makarónmi.
Servírujeme s knedľami alebo s makarónmi.