Prísady
- 1 kg mäsa z diviaka
- 300 g veľkej bôbovej fazule
- 400 g cibule
- 5 PL masti
- bobkový list
- 1 čl rasce
- mleté čierne korenie
- malá fľaša leča
- 1 PL mletej červenej papriky
- cesnak
- gulášové korenie
- čierne korenie
- soľ
- majoránka
- zázvor
- čili papričky
- koreňová zelenina
- zemiak
Postup
Na masti usmažíme cibuľu, pridáme k nej na kocky pokrájané mäso a orestujeme ho.
Pridáme koreňovú zeleninu, premiešame, dochutíme chilli papričkou, mletým korením, rascou, korením na divinu. Posolíme a premiešame.
Potom pridáme predvarenú fazuľu, podlejeme vodou a varíme asi 1 hod.
Pred dovarením ešte dochutíme cesnakom, pokrájanou paprikou s paradajkami, zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom a necháme ešte 10 min. prejsť varom.
Podávame s chlebom.