Prísady
- 1 kg danielieho stehna
- rozdrvené borievky
- 1 veľkú cibuľu
- 100 g loja alebo slaniny
- 2 bobkové listy
- vetvičku rozmarínu
- nastrúhanú kôru z 1/2 citróna
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 PL stragonového octu
- 1 PL hladkej múky
- 2 dl kyslej smotany
- soľ
Postup
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, omyjeme a osolíme.
Slaninu nakrájame, dáme na pekáč, nakrájame cibuľu, pridáme stehno, koreniny, cesnak a ocot. Pomaly dusíme v rúre.
Keď je stehno mäkké, dočervena ho opečieme, šťavu necháme vypiecť, zaprášime múkou, podlejeme vodou a zahustíme smotanou.
Stehno nakrájame a podávame s omáčkou a s knedľou.