Prísady
- 1 kg danielieho stehna
- mleté čierne korenie
- 1 PL hladkej múky
- olej
- 1 dl červeného vína
- 5 konzervovaných polovíc broskýň
- 3 plátky konzervovaného ananásu
- 6 konzervovaných višní
Postup
Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného danielieho stehna (chrbta) sa nakrájame filety (3 - 4 kusy na porciu). Pripravené filé sa osolí, okorení, popráši múkou a rýchlo opečie z obidvoch strán na oleji.
Opečené filé sa zalejeme vínom a podusíme domäkka.
Mäso sa vyberieme a do výpeku sa pridáme polovice broskýň, pokrájané plátky ananásu, vykôstkované višne a spolu sa prehrejú.
Mäso servírujeme poliate šťavou a ozdobené ovocím. Vhodnou prílohou sú vyprážané zemiakové krokety.