- 500 g mleté hovädzie mäso
- 400 g červená fazuľa
- 400 g celé paradajky lúpané
- 300 ml hovädzí vývar
- 3 PL paradajkový pretlak
- 2 PL olivový olej
- 2 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks chilli paprička
- mletá rasca
- 1 ks červená paprika
- 1 PL trstinový cukor
- 1 čl balsaminco ocot
- 1 čl sušený majorán
- 1 čl kakao
- soľ
2 menšie cibule najemno nakrájame a dáme restovať na panvicu s olejom na strednom plameni. Restujeme asi 5 minút za občasného miešania.
Nakrájame na kocky červenú sladkú papriku. Nadrobno nakrájame cesnak a chilli papričky. Ak máte radi pikantnejšie pridajte ešte viac chilli papričiek. Všetko to pridáme k cibuľke na panvici a premiešame.
Pridáme aj rascu, cukor a balzamikový ocot. Premiešame a restujeme asi 5 minút.
Pridáme mleté hovädzie mäso. Mäsko sa nesmie dusiť, takže miešame a do hneda opekáme, kým sa mäso nerozpadne na malé kúsky.
Potom pridáme plechovku fazule a lúpaných paradajok. Podlejeme vývarom. Primiešame paradajkový pretlak, majoránku a kakao. Posolíme a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou za občasného miešania asi 25 minút.