Chilli con carne

Chilli con carne
Prísady
  • 500 g mleté hovädzie mäso
  • 400 g červená fazuľa
  • 400 g celé paradajky lúpané
  • 300 ml hovädzí vývar
  • 3 PL paradajkový pretlak
  • 2 PL olivový olej
  • 2 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 ks chilli paprička
  • mletá rasca
  • 1 ks červená paprika
  • 1 PL trstinový cukor
  • 1 čl balsaminco ocot
  • 1 čl sušený majorán
  • 1 čl kakao
  • soľ
Postup

2 menšie cibule najemno nakrájame a dáme restovať na panvicu s olejom na strednom plameni. Restujeme asi 5 minút za občasného miešania.

Nakrájame na kocky červenú sladkú papriku. Nadrobno nakrájame cesnak a chilli papričky. Ak máte radi pikantnejšie pridajte ešte viac chilli papričiek. Všetko to pridáme k cibuľke na panvici a premiešame.

Pridáme aj rascu, cukor a balzamikový ocot. Premiešame a restujeme asi 5 minút.

Pridáme mleté hovädzie mäso. Mäsko sa nesmie dusiť, takže miešame a do hneda opekáme, kým sa mäso nerozpadne na malé kúsky.

Potom pridáme plechovku fazule a lúpaných paradajok. Podlejeme vývarom. Primiešame paradajkový pretlak, majoránku a kakao. Posolíme a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou za občasného miešania asi 25 minút.