Prísady
- soľ
- nové korenie
- čierne korenie
- 1 kg odkosteného bôčika
- 1.5 kg bravčového bôčika
- cesnak
- cibuľa
- mletá červená paprika
- olej
- voda
- bobkový list
Postup
Umyjeme bôčik v studenej vode (ak je s kosťou, odstránime ju). Pripravíme cesnak, cibuľu, bobkový list a korenie. Všetko dáme spolu variť do hrnca s vodou a pridáme 2 PL soli. Varíme do mäkka, na minimálnej teplote (asi 1,5 hodiny).
Potom mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
Cesnak (asi 3-4 kúsky) prelisujeme cez lis alebo rozpučíme nožíkom, pridáme trošku (čajovú lyžičku) oleja a červenú papriku. Zmes premiešame a natrieme na bôčik. Potom ešte na chvíľu (pred podávaním) uložíme do chladničky, aby viac stuhol.
Pred podávaním necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.
Podávame so žemľou alebo chlebom.