- cibuľa
- bravčová masť
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 liter bravčovej krvi
Krv v miske sa nechá stuhnúť, až kým je tmavá a vyzerá ako huspenina.
Na panvici sa upraží nadrobno pokrájaná cibuľa (veľa cibule – 2 hlavičky)väčšom množstve masti. Masť sa dáva podľa množstva nachytanej krvi, z ktorej sa jedlo robí. Musí jej byť však viac ako na to isté množstvo napríklad vajec, keď ideme robiť praženicu.
Keď je už cibuľka orestovaná dosklovita , pridáva sa zrazená krv a za stáleho miešania sa opraží „zo všetkých strán“.
Praží sa dlhšie, často sa premiešava, až je krv takmer čierna. Pri miešaní sa masa rozdrobí na menšie časti a vyzerá to ako mozoček alebo ako praženica. Jedlo sa posolí. Dáva sa viac soli ako do iných pokrmov, aby sa prehlušila chuť krvi.
Nakoniec do omáčky zamiešame horčicu, pridáme na rezance pokrájanú opečenú slaninu a podľa potreby dochutíme octom alebo citrónovou šťavou.