Canelloni plnené mletým mäsom

Canelloni plnené mletým mäsom
Prísady
  • 500 g mleté bravčové a hovädzie mäso v pomere 1:1
  • 250 g cannelloni
  • 2 plechovky lúpané paradajky
  • 250 g strúhaný tvrdý syr
  • 1 ks červená cibuľa malá
  • 1 ks jarná cibuľka
  • 1 čl sušené oregano
  • 1 PL bravč.masť
  • čili pasta podľa chuti
  • parmezán na posypanie
  • mleté čierne korenie
  • morská soľ
  • čerstvá bazalka
Postup

Na panvici rozpálime bravčovú masť a osmažíme pokrájanú červenú cibuľu a jarnú cibuľku.

Pridáme mleté mäso, ochutíme soľou a korením. Chvíľu opekáme, odstavíme a necháme vychladnúť.

Cannelloni naplníme mletým mäsom a poukladáme vedľa seba do maslom vytrenej zapekacej misy. Osolíme, okoreníme a posypeme oreganom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C.

Lúpané paradajky zmiešame s čili pastou a vylejeme na naplnené cestoviny v mise.Posypeme postrúhaným tvrdým syrom a  po bokoch zapekacej misy podlejeme trochou vody.

Plnené cestoviny pečieme zakryjeme alobalom a pečieme asi 30 minút. Pred koncom pečenia asi na 5 minút odokryjeme, aby sa na povrchu vytvorila zlatistá kôrka.

Podávame posypané parmezánom a ozdobené lístkami čerstvej bazalky.