- 500 g mleté bravčové a hovädzie mäso v pomere 1:1
- 250 g cannelloni
- 2 plechovky lúpané paradajky
- 250 g strúhaný tvrdý syr
- 1 ks červená cibuľa malá
- 1 ks jarná cibuľka
- 1 čl sušené oregano
- 1 PL bravč.masť
- čili pasta podľa chuti
- parmezán na posypanie
- mleté čierne korenie
- morská soľ
- čerstvá bazalka
Na panvici rozpálime bravčovú masť a osmažíme pokrájanú červenú cibuľu a jarnú cibuľku.
Pridáme mleté mäso, ochutíme soľou a korením. Chvíľu opekáme, odstavíme a necháme vychladnúť.
Cannelloni naplníme mletým mäsom a poukladáme vedľa seba do maslom vytrenej zapekacej misy. Osolíme, okoreníme a posypeme oreganom.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C.
Lúpané paradajky zmiešame s čili pastou a vylejeme na naplnené cestoviny v mise.Posypeme postrúhaným tvrdým syrom a po bokoch zapekacej misy podlejeme trochou vody.
Plnené cestoviny pečieme zakryjeme alobalom a pečieme asi 30 minút. Pred koncom pečenia asi na 5 minút odokryjeme, aby sa na povrchu vytvorila zlatistá kôrka.
Podávame posypané parmezánom a ozdobené lístkami čerstvej bazalky.