Bravčový hrniec s kapustou

Bravčový hrniec s kapustou
Prísady
  • 1 hlávka bielej kapusty
  • 1.5 kg bravčové koleno predné
  • 0.5 kg bravčovej krkovičky
  • soľ
  • 1.5 kg bavorského kolena
  • 3 bobkové listy
  • 20 zrniek čierneho korenia
  • 1 cibuľa
  • 50 g masti
  • hladká múka
  • 2 konzervy paradajkového pretlaku
  • 1.5 kg bravčové koleno zadné
  • 1 kg bravčové koleno vykostené
Postup

Kapustu nakrájame na rezančeky a uvaríme v neosolenej vode.

Koleno s krkovičkou osolíme, v tlakovom hrnci zalejeme vodou a uvaríme spolu s bobkovými listami a korením.

Uvarené mäso vyberieme, vykostíme, pokrájame a pridáme ku kapuste.

Cibuľu speníme na masti, zaprášime múkou, opražíme a vmiešame pretlak. Zmes pridáme ku kapuste s mäsom a ešte krátko povaríme.