Prísady
- 1 hlávka bielej kapusty
- 1.5 kg bravčové koleno predné
- 0.5 kg bravčovej krkovičky
- soľ
- 1.5 kg bavorského kolena
- 3 bobkové listy
- 20 zrniek čierneho korenia
- 1 cibuľa
- 50 g masti
- hladká múka
- 2 konzervy paradajkového pretlaku
- 1.5 kg bravčové koleno zadné
- 1 kg bravčové koleno vykostené
Postup
Kapustu nakrájame na rezančeky a uvaríme v neosolenej vode.
Koleno s krkovičkou osolíme, v tlakovom hrnci zalejeme vodou a uvaríme spolu s bobkovými listami a korením.
Uvarené mäso vyberieme, vykostíme, pokrájame a pridáme ku kapuste.
Cibuľu speníme na masti, zaprášime múkou, opražíme a vmiešame pretlak. Zmes pridáme ku kapuste s mäsom a ešte krátko povaríme.