Prísady
- 0.6 kg bravčového stehna
- 100 g anglickej slaniny
- 150 g koreňovej zeleniny
- 150 ml červeného vína
- 1 veľká cibuľa
- 200 ml kyslej smotany
- olej
- 1 kl kari korenie
- mleté čierne korenie
- cukor
Postup
Bravčové stehno pokrájame na rezne, zľahka naklepeme, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
Na rozohriatom oleji opražíme očistenú pokrájanú cibuľku,okoreníme kari korením a premiešame .
Pridáme mäso, na tenké plátky pokrájanú slaninu a spolu krátko opražíme
Na jemnom strúhadle nastrúhame očistenú koreňovú zeleninu, pridáme k mäsu, podlejeme vínom a dusíme takmer domäkka.
Potom mäso vyberieme a zeleninu s vývarom rozmixujeme. Omáčku zriedime s vodou a necháme zovrieť.
Následne vložíme mäso naspäť do omáčky a podľa potreby varíme, kým nie je mäkké.
Nakoniec omáčku zjemníme pridaním rozšľahanej smotany, ktorú za stáleho miešania vlejeme do omáčky.
Podávame s ryžou alebo cestovinami.