
Prísady
- 1 kg bravčového stehna
- 75 g syra mascarpone
- 150 ml bieleho vína
- 1.5 PL rozmarín (alebo 3 vetvičky čerstvého rozmarínu)
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 PL olivového oleja
- 1 ks čerstvý fenikel
- čierne korenie
- soľ
Postup
Bravčové stehno nakrájame na rezne a naklepeme. 3 vetvičky rozmarínu rozlámeme na menšie kúsky a cesnak prelisujeme. Rezne potrieme cesnakom a rozmarínom a osmažíme na olivovom oleji.
Na olejom vymastený pekáč poukladáme nakrájaný čerstvý fenikel, ktorý pokvapkáme olivovým olejom. Na kúsky feniklu rozložíme bravčové rezne. Osolíme, okoreníme a pečieme 30 minút pri teplote 220°C.
Zatiaľ, čo sa nám mäsko pečie, nalejeme do panvice s olivovým olejom víno a na miernom ohni varíme, až kým sa asi 1/3 nevyparí.
Potom k vínu za stáleho miešania pridáme mascarpone, lístky feniklu a rozmarínu, soľ a korenie.
Pripravenú zmes nalejeme na mäso. Hotové jedlo ozdobíme rozmarínom.
Podávame so zemiakovou kašou alebo zapečenými zemiačikmi.