Prísady
- 1 cibuľa
- 40 g masti
- 30 g hladkej múky
- mleté čierne korenie
- soľ
- 40 g slaniny
- 0.5 kg bravčového srdca
Postup
Bravčové srdce očistíme od blán a žiliek, rozkrojíme na polovičky, dobre vyčistíme, prešpikujeme časťou slaniny, osolíme a okoreníme.
Na drobné kúsky nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na masti, zalejeme trochou vody, pridáme srdce a dusíme pod pokrievkou dozmäknutia. Pri dusení ho obraciame a podlievame vodou.
Mäkké srdce vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vodou, rozšľaháme a dobre prevaríme. Do hotovej omáčky vložíme srdce pokrájané na porcie, prehrejeme,pridáme zvyšnú rozškvarenú slaninu, pokrájanú na kocky.
Podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.