- 800 g bravčové stehno alebo pliecko
- 700 ml vývar
- 300 ml mrkvová šťava
- 400 g mrkva
- 1 ks cibuľa
- 100 g hrášok lúpaný mrazený
- 100 g maslo
- jarná cibuľka
- soľ
- mleté čierne korenie
- celá rasca
- 2 PL olej
- hladká múka na zahustenie
Umyté a osušené mäso nakrájame na kocky, ochutíme soľou, korením a poprášime hladkou múkou. Opečieme ich do zlatohneda na panvici s rozpáleným olejom.
Do hrnca s rozpáleným olejom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, rascu, ktorú sme predtým rozdrvili v mažiari, hrášok a mrkvu nakrájanú na menšie kúsky. Chvíľu spolu restujeme a potom podlejeme mrkvovou šťavou.
Keď je mäso orestované, stiahneme ho z ohňa, podlejeme trochou vývaru a preložíme do hrnca k základu. Prilejeme ešte trochu vývaru, aby bolo mäso ponorené. Dusíme pod pokrievkou približne 45 minút domäkka. Chvíľu pred dokončením primiešame maslo, čím sa omáčka zjemní a zahustí.
Asi 1/3 zelenej časti lahôdkovej cibuľky nasekáme a pridáme k mäsu. Zvyšnú lahôdkovú cibuľku orestujeme vcelku na panvici s olejom, osolíme a okoreníme.
Podávame v hlbšom tanieri alebo miske s orestovanou lahôdkovou cibuľkou,varenou ryžou, zemiakovou kašou alebo varenými či pečenými zemiakmi.