Prísady
- 0.5 kg bravčového pleca
- 4 strúčiky cesnak
- 1 cibuľa
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 1 čl horčice
- 1 menšia mrkva
- ½ malého zeleru
- 3 sterilizované uhorky
- 3 PL sterilizovaného hrášku
- 2 PL sladkej smotany,
- 3 PL oleja
- soľ
Postup
Očistené umyté mäso vcelku opečte na horúcom oleji zo všetkých strán. Osoľte, pridajte pokrájanú cibuľu, cesnak a paradajkový pretlak. Krátko restujte, podlejte vodou a duste domäkka. Mäkké mäso vyberte z panvice a odložte do tepla.
Výpek dolejte vodou, pridajte na rezance pokrájanú mrkvu, zeler a 1 čl horčice. Varte asi 5 min.
Do uvarenej omáčky pridajte hrášok a na tenké plátky pokrájané uhorky, prevarte a zjemnite smotanou.
Podávajte s knedľou, zemiakovou kašou, varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.