Prísady
- 1 kg bravčového stena bez kosti
- 1 ks brokolica
- 1 menši karfiol
- 2 naberačky vývaru
- rasca
- 1 čl hladkej múky
- 1 čl mletej červenej papriky
- mleté korenie
- soľ
- vegeta
- bravčová masť na vyprážanie
Postup
Mäso nakrájame na rezne (na okrajoch narežeme), naklepeme, osolíme a okoreníme. Z každej strany posypeme mletou rascou a obalíme v múke. Takto pripravené rezne osmažíme z oboch strán na rozpálenej masti.
Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľku, pridáme papriku, hladkú múku a zalejeme vývarom (môžeme použiť aj vývar z jednej kocky bujónu). Chvíľku povaríme a pridáme osmažené plátky mäsa.
Ružičky karfiolu a brokolice zalejeme vriacou vodou do ktorej pridáme trošku soli alebo vegety, chvíľku povaríme, scedíme a podávame s mäsom a opečenými zemiakmi.