Prísady
- 0.5 kg bravčového stehna
- 2 vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- mletá červená paprika
- vegeta
- 1 PL olej
- 1 PL kečup
- 1 PL horčica
- 1 strúčik cesnaku
- 150 g kukuričného škrobu (Maizena, Gustin)
Postup
Zmiešame horčicu, kečup, olej, soľ, vegetu, majorán a mletú papriku. Pridáme trochu korenia, jeden strúčik prelisovaného cesnaku, lyžicu maizeny a dve celé vajcia.
Do takto pripravenej marinády vložíme mierne naklepané rezne z bravčového stehna, ktoré už neposolíme. Rezne necháme marinovať do nasledujúceho dňa.
Na druhý deň opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.
Podávame so zemiakmi, hranolkami, grilovanou zeleninou, prip. dipom.*
Dip: zmiešame 150g bieleho jogurtu a 150 g kyslej pochúťkovej smotany, pridáme 1čl horčice, 1 čl kečupu, roztlačený strúčik cesnaku, soľ a 1 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate.