Prísady
- 1 kg bravčové koleno zadné
- 1 kg bavorského kolena
- 1 kg bravčové koleno predné
- 0.5 kg bravčové koleno vykostené
- 100 g cibule
- 400 g kyslej kapusty
- 2 bobkové listy
- 250 g sterilizovanej bielej fazule
- soľ
- biele korenie
- čerstvý rozmarín
- olej
Postup
Koleno umyjeme, osušíme a podľa chuti osolíme a okoreníme. oleno umyjeme, osušíme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Plech vymastíme, položíme naň polovicu na kocky pokrájanej cibule, kapustu, koleno, pridáme bobkový list, rozmarín a asi 2 dcl vody.
Vložíme do vyhriatej rúry na 200°Ca pečieme asi 2 hod.
Na panvici si zohrejeme olej a podusíme na ňom zvyšnú cibuľu, pridáme mäkkú fazuľu a za stáleho miešania všetko zohrejeme. Mierne osolíme a okoreníme.
Koleno servírujeme obložené kapustou a fazuľami. Ako prílohu podávame chlieb, alebo zemiaky.