- 1 ks bravčová panenka
- 15 ks sušené slivky
- soľ
- mleté čierne korenie
- zmes korenín na steak
- olivový olej
Bravčovú panenku umyjeme pod tečúcou vodou. Mäso osušíme s papierovou utierkou. Opatrne s ostrým nožom urobíme otvor na plnenie slivky.
So sušenými slivkami naplníme bravčovú panenku. Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a zmesou korenín a necháme niekoľko hodín odstáť.
Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a prudko opečieme zo všetkých strán, takto mäso nebude suché.
Bravčovú panenku zabalíme do alobalu, dáme do pekáča. Nalejeme trochu vody a v horúcej rúre pečieme pri 180°C približne 15-20 min.
Pred podávaním necháme odpočinúť niekoľko minút, potom nakrájame na plátky a ponúkame s ryžou alebo s hranolkami. Vynikajúco chutí poliata slivkovou omáčkou.
TIP:Slivková omáčka - 20 g masla roztopíme v hrnci a zaprášime hladkou múkou. Potom zalejeme 1,5 dl vody, 1 dl červeného vína, pridáme 3 PL slivkového lekváru a premiešame. Privedieme k varu a pridáme nastrúhanú kôru z polovičky citróna. Dochutíme soľou