Bravčová panenka plnená slivkami

Bravčová panenka plnená slivkami
Prísady
  • 1 ks bravčová panenka
  • 15 ks sušené slivky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zmes korenín na steak
  • olivový olej
Postup

Bravčovú panenku umyjeme pod tečúcou vodou. Mäso osušíme s papierovou utierkou. Opatrne s ostrým nožom urobíme otvor na plnenie slivky.

So sušenými slivkami naplníme bravčovú panenku. Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a zmesou korenín a necháme niekoľko hodín odstáť.

Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a prudko opečieme zo všetkých strán, takto mäso nebude suché.

Bravčovú panenku zabalíme do alobalu, dáme do pekáča. Nalejeme trochu vody a v horúcej rúre pečieme pri 180°C približne 15-20 min.

Pred podávaním necháme odpočinúť niekoľko minút, potom nakrájame na plátky a ponúkame s ryžou alebo s hranolkami. Vynikajúco chutí poliata slivkovou omáčkou.

TIP:Slivková omáčka - 20 g masla roztopíme v hrnci a zaprášime hladkou múkou. Potom zalejeme 1,5 dl vody, 1 dl červeného vína, pridáme 3 PL slivkového lekváru a premiešame. Privedieme k varu a pridáme nastrúhanú kôru z polovičky citróna. Dochutíme soľou