Prísady
- mleté čierne korenie
- 0.75 kg bravčovej krkovičky,bez kosti
- 1 kg bravčovej krkovičky s kosťou
- 40 g bravčovej masti
- 150 g mrkvy
- 1 pór
- 150 g fazuľových strukov
- 150 g zeleru
- 150 g bielej kapusty
- 100 g cibule
- 0.5 kg zemiakov
- 0.7 l vývaru
- tymián
- majoránka
- čerstvá petržlenová vňať
- pažítka
- soľ
Postup
Mäso nakrájame na kocky, okoreníme, opečieme na masti.
Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a zeler na hranolčeky. Kapustu pokrájame na hrubšie kúsky a pridáme spolu so zelenou fazuľkou k masu . Zmes v hrnci krátko podusíme.
Prilejeme vývar, okoreníme tymiánom a majoránom. Podusíme na miernom ohni pod pokrievkou cca 45 min.
V polovici úpravy pridáme na kocky nakrájané zemiaky, pór a dovaríme.
Hotové posypeme pokrájanou pažítkou a petržlenovou vňaťou.
Podávajte ako všetky jedlá z jedného hrnca - vo veľkej mise.