Prísady
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1.5 kg alebo bravčovej krkovičky bez kosti
- 4 PL oleja
- 3 PL hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml červeného vína
- 4 PL paradajkového pretlaku alebo kečupu
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup
Umyté mäso rozdelíme na štyri kusy, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Prudko opečieme na oleji z oboch strán a preložíme do pekáča.
Na 1 lyžici olivového oleja veľmi krátko opražíme plátky cesnaku a zalejeme červeným vínom. Pridáme kečup a dusíme 10 až 15 minút.
Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Vínovou šťavou prelejeme opečené mäso a prikryté pečieme v rúre domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme.
Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.