- 0.3 kg bravčového mäsa (plece,stehno)
- 0.3 kg hovädzieho mäsa
- 1 petržlen
- 1 menší kaleráb
- 5 zemiakov
- 1 paradajkový pretlak
- 2 celé strúčiky cesnaku
- 1 hlávku kapusty
- 0.5 hlávky kelu
- 1 červenú repu
- 1.2–1.5 l vývaru
- soľ
- celú rascu
- vegetu
- mleté čierne korenie
- 1 čl octu
- kyslú smotanu na ozdobenie
- 2 veľké mrkvy
- 2 veľké cibule
Olúpané cibule posekáme nadrobno. Nahrubo nastrúhame mrkvu, petržlen a kaleráb. Kapustu s kelom pokrájame na rezance.
V miske zeleninu spolu zmiešame, osolíme, posypeme celou rascou a necháme 15 minút odstáť. Potom ju preložíme do väčšieho hrnca, prilejeme liter vývaru, pridáme nakrájanú červenú repu, celé strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak a na miernom ohni pomaly va
Očistené zemiaky pokrájame na kocky a po 30 minútach varenia pridáme do hrnca. Podľa potreby prilievame zvyšný vývar a spolu varíme do zmäknutia.
Hovädzie a bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky. Do osolenej vody dáme variť najskôr hovädzie mäso. Asi v polovici varenia pridáme nakrájané bravčové mäso a varíme do zmäknutia.
Uvarenú zeleninu ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, pridáme kúsky uvareného mäsa a spolu krátko povaríme.
Pred servírovaním môžeme podľa potreby ochutiť octom a jednotlivé porcie ozdobiť kyslou smotanou.