- rasca
- 1 kg bravčovej krkovičky s kosťou
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- 2 PL medu
- oregano
- 1 PLa horčice
- 2 strúčiky cesnaku
Bravčovú krkovičku nasekáme na plátky aj s kosťou. Mäso zľahka naklepeme, okoreníme mletým čiernym korením (nesolíme).
V miske zmiešame 1 PL medu, 2 PL horčice, 1 dl olivového oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, tymian, oregano a zmes dobre pomiešame. Touto zmesou potrieme zvlášť každý steak.
Potom poukladáme mäso na seba do nádoby, zalejeme zvyškom zmesi. Necháme odpočívať niekoľko hodín v chladničke (najlepšie do druhého dňa).
Na panvicu nalejeme olej a sprudka opečieme z oboch strán. Ak chceme mať steaky menej krvavé, oheň zmiernime a ešte chvíľu pečieme.
Podávame s hranolkami alebo „ gazdovskými dukátikmi“.
TIP:príprava gazdovských dukátikov: umyté nové zemiaky nakrájame aj so šupkou na plátky hrubé cca 0,5 cm, vypražíme ako hranolky do zlatista na dostatočnom množstve oleja. Posolíme.