Bavette steak (Flank steak)

Bavette steak (Flank steak)
Prísady
  • 4 ks steaky bavette (spodný hovädzí šál)
  • 4 ks paradajky
  • 1 ks cibuľa
  • 4 PL petržlenová vňať nasekaná nadrobno
  • 3 PL olivový olej
  • 2 PL vínny ocot
  • soľ
  • farebné korenie
Postup

Maso na steaky očistíme a osušíme. Osolíme a okoreníme až tesne pred grilovaním.

Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Paradajky očistíme a nakrájame na drobné kocky.

V miske zmiešame paradajky, petržlenovú vňať, vínny ocot a olej. Ochutíme soľou a korením a necháme odležať.

Steaky grilujeme najprv na prudkom ohni z oboch strán, krátko, len aby sme získali odtlačok mriežky grilu.

Potom ich presunieme a dopečieme podľa požadovaného stupňa prepečenie na nepriamom ohni po dobu cca 8 – 12 minút.

Hotové steaky odložíme z ohňa, zakryjeme a necháme cca 5 min odpočívať. Potom ich narežeme šikmo naprieč vlákna na tenké plátky a ihneď servírujeme poliate paradajkovou salsou.