Prísady
- 4 ks steaky bavette (spodný hovädzí šál)
- 4 ks paradajky
- 1 ks cibuľa
- 4 PL petržlenová vňať nasekaná nadrobno
- 3 PL olivový olej
- 2 PL vínny ocot
- soľ
- farebné korenie
Postup
Maso na steaky očistíme a osušíme. Osolíme a okoreníme až tesne pred grilovaním.
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Paradajky očistíme a nakrájame na drobné kocky.
V miske zmiešame paradajky, petržlenovú vňať, vínny ocot a olej. Ochutíme soľou a korením a necháme odležať.
Steaky grilujeme najprv na prudkom ohni z oboch strán, krátko, len aby sme získali odtlačok mriežky grilu.
Potom ich presunieme a dopečieme podľa požadovaného stupňa prepečenie na nepriamom ohni po dobu cca 8 – 12 minút.
Hotové steaky odložíme z ohňa, zakryjeme a necháme cca 5 min odpočívať. Potom ich narežeme šikmo naprieč vlákna na tenké plátky a ihneď servírujeme poliate paradajkovou salsou.