Prísady
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- 4 PL tatarskej omáčky
- 200 g zeleného hráčku
- 20 g zeleru
- 50 g mrkvy
- 400 g zemiakov
- 1 bobkový list
- 150 g púru
- celé čierne korenie
- 1 kg baranieho pliecka
- 500 g kelu
Postup
Baranie mäso dobre umyjeme a varíme. Neskôr do hrnca s mäsom pridáme pokrájané zemiaky, rozštvrtený list, cesnak, soľ. Pridáme celé čierne korenie,ružičkový kel, zelený hrášok, na kolieska pokrájaný pór, mrkvu a zeler. Všetko uvaríme.
Potom zeleninu a mäso vyberieme z vývaru. Mäso pokrájame na plátky, poukladáme na teplú misu, obložíme zemiakmi a zeleninou, polejeme tatárskou omáčkou a podávame.